Kókusz süni
Hozzávalók egy adaghoz: 30 dkg darált vajas keksz, 20 dkg kókuszreszelék, 10 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, kb. 20 dkg narancs lekvár (vagy sárgabarack lekvár), tej
A kakaószószhoz: 10 dkg porcukor, 2-3 púpos ek kakaópor, pici langyos víz, 2-3 ek tejszín
Díszítésként: kókuszreszelék, cukorgyöngy
A kekszet ledaráljuk. A kókuszreszeléket szintén porrá őröljük (pl. kávédarálóval), a száraz elemeket keverjük össze, majd gyúrjuk össze a puha vajjal, a lekvárral, és annyi vízzel, hogy gyurmaszerűen gyúrható masszát kapjunk. A masszát előre is elkészíthetjük, de akkor formázás előtt tegyük hűtőbe. A masszából akkord a darabokat veszünk, mintha egy kicsit nagyobb bon-bont készítenénk. A két tenyerünk között szép golyókat formázunk belőlük. Majd a tenyereink élének a segítségével a golyó egyik oldalát elvékonyítjuk. Így alakítjuk ki a süni fejét, és orrát. A mázhoz keverjük össze a kakaót a porcukorral. Majd pici langyos vízzel keverjük ki sűrű masszává. Legvégül keverjük bele a tejszínt is. A sünik hátát mártsuk bele a kakaós masszába. Szemet és orrot cukorgyöngyből készítettem. A kakaós hátára kókuszreszelékből szórtam tüskéket. Ezt az édességet gyerekzsúrokra ajánlom.
http://www.ritakonyhaja.hu
További receptek:
< Kókusz süni > < Gyümölcskenyér-süni > < Sün torta > < Kekszes-mandulás >
< Süni torta > < Torta sün > < Keksz Süni > < Gesztenyész sündisznó >
< Furfangos csokoládés süni >
|