Gesztenyés sündisznó
Hozzávalók: (kb. 8 -9 db)
- 1 cs. gesztenyemassza (cukrozott)
- 10 dkg margarin
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 k. kakaópor
- enyhén pirított mandulaforgács
- francia drazsé és néhány szem apró gyümölcs
A margarint, a csokoládéval és a kakaóval megolvasztom. Ezután jól beledolgozom a gesztenyemasszát.
Fagyiskanállal gombócokat készítek. A mandulaforgácsokat beleszurkálom. Ezek lesznek a sündisznó tüskéi.
Ha egy picit megdermedt a gombóc egyik oldalára csúcsot nyomkodok. Ez lesz a süni orra. A csúcs végére (orr) és szem helyére színes francia drazsét helyezek.
A sündisznó tüskéire apró gyümülcsöt vagy befőttet helyezhetük.
http://www.mesekucko.hu
További receptek:
< Kókusz süni > < Gyümölcskenyér-süni > < Sün torta > < Kekszes-mandulás >
< Süni torta > < Torta sün > < Keksz Süni > < Gesztenyész sündisznó >
< Furfangos csokoládés süni >
|
| |
|