Gyümölcskenyér-süni recept
- 5 dkg mazsola
- 6+4 dkg mandulacsík
- 8 dkg aszalt sárgabarack
- 16 dkg liszt
- 6 dkg felaprított citrom- és narancshéj
- 1/2 kk. sütőpor
- 12 dkg margarin
- 4 tojás
- 12 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 ek. rum
- 8 dkg sárgabaracklekvár
- 2 ek. barackpálinka
- 20 dkg tortabevonó
- 2 ek. olaj
A mazsolát beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. 6 dkg mandulát és a sárgabarackot felaprítjuk, és 2 evőkanál lisztet szórunk rá. Hozzáadjuk a citrom- és narancshéjat, a mazsolát, és összeforgatjuk.
A többi liszthez hozzáadjuk a sütőport. A tojásokat kikeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, a gyümölcsöket, rumot és 12 dkg olvasztott vajat.
Egy őzgerincformát kikenünk, és kilisztezünk, majd beletöltjük a tésztát. Megsütjük, majd rácsra borítva kihűtjük.
A lekvárt felmelegítjük, beleöntjük a pálinkát, átpasszírozzuk, és rákenjük a tésztára. Gőz felett felolvasztjuk a tortabevonót, hozzáadjuk az olajat, majd bevonjuk vele a tésztát. Végül beletűzzük a maradék mandulacsíkokat.
A süti 8-10 személyre elegendő.
http://www.izletes.hu/
További receptek:
< Kókusz süni > < Gyümölcskenyér-süni > < Sün torta > < Kekszes-mandulás >
< Süni torta > < Torta sün > < Keksz Süni > < Gesztenyész sündisznó >
< Furfangos csokoládés süni >
|
| |
|