Furfangos csokoládés süni
Hozzávalók: 3 tojás,175g cukor, 3 evőkanál rum, 1 csomag vaniliás cukor,1 csipet só, 200g liszt,150g lágy vaj,3 tojás sárgája, 3 evőkanál kakaó, 3 evőkanál porcukor, 50g mandula, 100g csokoládébevonó.
Elkészités:
A tojásfehérjéket előbb magukban, majd a 100g porcukorral nagyon kemény habbá verjük. 3 tojássárgáját, 75g cukorral, rummal, vaniliáscukorral és a sóval habosra keverjük. A tojáshabhoz szitáljuk a lisztet és jól beleforgatjuk. A tésztát kizsirozott tortaformába kisütjük. Hagyjuk kihülni, majd keresztbe lapokra vágjuk. A vajat krémesre keverjük, hozzáteszünk egy csipet sót, tojássárgáját, kakaót és az átszitált porcukrot, majd jól elkeverjük. A lapokat ezzel megkenjük, majd egymásra tesszük. A csokoládébevonót széttördeljük, vízben felolvasztjuk. A sünit mandulaszilánkokkal megtűzdeljük, majd a csokoládéval bevonjuk.
http://www.mindmegeszi.eoldal.hu
További receptek:
< Kókusz süni > < Gyümölcskenyér-süni > < Sün torta > < Kekszes-mandulás >
< Süni torta > < Torta sün > < Keksz Süni > < Gesztenyész sündisznó >
< Furfangos csokoládés süni >
|