Kekszes-mandulás süni
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz (darálva is kapható)
- 5 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg Rama sütőmargarin
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- kb. 4 dl tej
- 10 dkg hosszúkás csíkokra vágott mandula (készen is kapható)
Elkészítés:
1. A kekszet a kétféle cukorral, a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, a kakaóporral meg a tejjel összegyúrjuk. Akkor jó, ha összeállt, és a cukor is elolvadt benne.
2. A masszából nedves kézzel kb. 35 db, diónyi nagyságú gömböt formálunk, melyeket azután kicsit hosszúkásra, amolyan süni alakúra formálunk. A mandulával úgy tűzdeljük meg, mintha ezek lennének a süni tüskéi. Érdemes ezt a díszítő munkát rábízni a gyerekekre, mert nagyon élvezik!
Jó tanács!
Miután tej van benne, hűtőszekrényben kell tárolni! Ha van még pár percünk a díszítésre, olvasztott fehér csokiból “pöttyinthetünk” kis szemeket a süniknek.
Mennyiség: 30-35 db
Energiatartalom: 120 kcal/db
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: 20perc
http://www.noiportal.hu
További receptek:
< Kókusz süni > < Gyümölcskenyér-süni > < Sün torta > < Kekszes-mandulás >
< Süni torta > < Torta sün > < Keksz Süni > < Gesztenyész sündisznó >
< Furfangos csokoládés süni >
|
| |
|